Objavljene slike nove Škode Superb

Češka fabrika automobila Škoda auto prvi put javno je prikazala snimke nove Škode Superb, koju će predstaviti na autosalonu u Ženevi u martu 2008. godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2007.

14:00

Default images

Dizajn novog modela je, prema fotografiji, izrazitiji nego kod starog Superba, a vozilo će biti i veće.

Prednja maska ostavlja širi i agresivniji utisak nego kod prethodnog modela. Drugačiji su i farovi, koji bi trebalo da budu prilagodljivi , odnosno, sami određuju površinu koju osvetljavaju u zavisnosti od brzine i režima vožnje.

Karoserija novog "superba" biće konstruisana na neobičan način koji će predstavljati svojevrstan spoj verzija sedan i liftbek. Ta verzija je zaštićeni patent, a u praksi znači da će se peta vrata otvarati ili kao kod sedana, ili kao kod liftbeka sa zadnjim staklom.

Novi model nastao je u odeljenju tehničkog razvoja Škode, trećeg po veličini razvojnog centra u okviru koncerna Volkswagen, čiji je i Škoda deo.
O motorima novog modela firma zvanično ćuti, ali je, kako procenjuju stručnjaci, sigurno da će se pod haubom naći 1,4 TSI, ali nije sigurno koje snage. Neće nedostajati ni 1,8 TSI ili 2,0 TFSI koji je korišćen kod Octavije RS.

Najjači motor koji će se ugrađivati u novi Superb biće šestocilindrični 3,6 FSI velike zapremine koji se sada ugrađuje u Volkswagen Touareg. Kod Superba biće dostupan samo u verziji sa pogonom na sva četiri točka.

Ostale tehničke detalje i motore u pripremi, firma će predstaviti tek na ženevskom autosalonu.

Serijska proizvodnja nove generacije Superba trebalo bi da počne u martu sledeće godine, a očekuje se da bi prodaja mogla da počne već od leta 2008. godine, rekao je Krauskopf.

Novi model montiraće se u Škodinoj fabrici u mestu Kvasine, a za sada se ne zna koliko tih modela firma planira da proizvede sledeće godine.
Cena bi trebalo da bude do 23.800 evra za naslabiju verziju, preneo je praški privredni dnevnik "Hospodaržske novini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: