Specijalni Bugatti Chiron Divo koštaće 5 miliona evra!

Bugatti će napraviti svega 40 primeraka specijalne verzije modela Chiron koja je dobila ime po francuskom vozaču trka iz 1920-tih.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2018.

13:20

Specijalni Bugatti Chiron Divo koštaće 5 miliona evra!
Tizer modela Chiron Divo

Posle verzije Chiron Sport, koja je predstavljena ranije ove godine, Bugatti će uskoro lansirati ograničenu seriju Chirona sa oznakom “Divo”.

Automobil je nazvan po predratnom Bugattijevom vozaču trka: Francuz Albert Divo takmičio se kasnih 1920-tih za fabrički tim ovog proizvođača i dvaput je trijumfovao na trci “Targa Florio”.
Albert Divo (Foto: Bugatti)
Chiron Divo će imati premijeru u Kaliforniji, 24. avgusta, a Bugatti navodi da je ova verzija više orijentisana ka vožnji na trkačkoj stazi.

Za sada nije poznato kakve je sve modifikacije i unapređenja pretrpeo standardni Chiron kako bi postao “Divo”, ali saopšteno je da je ovaj automobil “lakši i agiliniji” i da “generiše veću silu prijanjanja (downforce)” u poređenju sa “običnim” Chironom.
Divo u svom trkaèkom automobilu iz 1920-tih (Foto: Bugatti)
Proizvodnja je limitirana sa samo 40 primeraka, a svaki će koštati 5 miliona evra, bez uračunatog poreza koji varira u zavisnosti od države u kojoj žive budući vlasnici Chirona Divo.

Podsećamo, Bugatti Chiron Sport ima početnu cenu od 2,65 miliona evra, što čini model Divo skoro dvostruko skupljim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: