BMW X7 preskače Pariz, stiže u LA

Bavarci će svoj novi SUV najverovatnije predstaviti u novembru, na sajmu automobila u Los Anđelesu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

11:20

BMW X7 preskače Pariz, stiže u LA
BMW X7 iPerformance koncept iz 2017.

U BMW-u je ovih dana veoma živo. U prodajne salone stižnu novi i redizajnirani modeli, kao što su X2, M5, i8 Roadster, kao i restilizovani BMW Serije 2 Active Tourer.

Nastavak godine doneće još veća uzbuđenja za ljubitelje ovog nemačkog proizvođača, s obzirom da stižu BMW Serije 8 Coupe, novi BMW Z4 i X4, a kao kruna na kraju i novi najveći SUV – BMW X7.

Konceptna verzija ovog vozila imala je premijeru u septembru 2017, i nagovestila je šta možemo da očekujemo od produkcijskog modela. A kada je reč o produkcijskom X7, on će svetlost dana ugledati u novembru 2018, na sajmu automobila u Los Anđelesu, saznaje Autocar, pozivajući se na izvor iz BMW-a.

U tom slučaju, svetska premijera se ipak ne bi dogodila na pariskom auto-salonu koji se održava mesec dana ranije u francuskoj prestonici. Izbor Los Anđelesa za zvaničan debi BMW-a X7 ima smisla, s obzirom da će severnoameričko tržište, uz kinesko, biti najvažnije za prodaju ovog modela.

Osim toga, X7 će se izrađivati u pogonu u SAD, u Južnoj Karolini.
BMW X7 iPerformance koncept iz 2017.
Kako piše Autocar, u početku će kupci moći da naruče samo klasične verzije sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, među kojima su 4.4 bi-turbo V8, 3.0 litarski dizelaš i, najverovatnije, V12 koji je rezervisan za top varijantu X7 xDrive M60i.

Kasnije će ponuda biti proširena i na hibridni model, koji kombinuje 2.0 litarski turbo benzinac i elektromotor, uz mogućnost vožnje isključivo na struju i do 100 km.

Kada se krajem godine nađe u prodaji, BMW X7 biće rival Mercedesu GLS, a na američkom tržištu i modelima Cadillac Escalade i Lincoln Navigator

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: