Novi Ceed na salonu u Ženevi bez apostrofa

Kia će na ženevskom sajmu automobila u martu predstaviti novu generaciju svog kompaktnog hečbeka. Pored verzije sa 5 vrata, biće izložena još jedna karoserijska varijanta.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 06.02.2018.

14:55

Novi Ceed na salonu u Ženevi bez apostrofa
Kia Ceed za 2019. (dizajnerski crtež)

Svetska premijera novog Ceeda zakazana je za 6. mart, a Kia je objavila dizajnersku skicu ovog automobila i saopštila da je iz ranije oznake “Cee'd” izbacila apostrof i tako pojednostavila ima modela.

Nova generacija oblikovana je u evropskom dizajnerskom centru korejskog proizvođača koji se nalazi u Frankfurtu, čime Kia još jednom naglašava da je automobil razvijen prevashodno za kupce u Evropi.

Ceed za 2019. preuzeo je neke stilske detalje sa sportske limuzine Stinger, a proizvođač najavljuje za Ženevu još jednu karoserijsku varijantu (pored hečbeka sa 5 vrata).

Iako kompanija za sada drži u tajnosti o kakvom se vozilu radi, pretpostavlja se da je u pitanju karavan ili takozvani “Shooting Brake", s obzirom da je Kia na frankfurtskom auto-salonu 2017. predstavila koncept Proceed upravo takvog oblika karoserije.

Kada je reč o motorizaciji, očekuje se da će pogonske jedinice biti preuzete od Hyundaija i30, pa treba računati na 1.0 litarski benzinski agregat sa 120 ks, 1.4 benzinac sa 140 “konja” i 1.6 litarski dizel motor sa 110 ks.
Kia Proceed Concept iz 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: