Automobili

Petak, 08.05.2015.

11:47

Nešto između: VW Golf GTI Clubsport sa 265 "konja"

Volkswagen je objavio skice i prve tehničke detalje nove sportske verzije Golfa koja će zauzeti poziciju između modela GTI Performance i Golfa R.

Izvor: B92

Default images

U nemačkom proizvođaču kažu da je reč o pretprodukcijskom vozilu koje će imati premijeru polovinom maja na festivalu dorađenih vozila "Worthersee 2015." u Austriji.

Volkswagen je za potrebe ovog automobila modifikovao četvorocilindrični 2.0 litarski turbo-benzinac, tako da Golf GTI Clubsport raspolaže sa 265 "konja" (195 kW).

Motor proizvodi 35 ks više nego u Golfu GTI Performance (230 ks), i isto toliko "konjskih snaga" manje u poređenju sa Golfom R (300 ks).

Automobil će imati "boost" funkciju koja po potrebi obezbeđuje dodatni obrtni moment u kraćem vremenskom periodu.
U poređenju sa standardnim Golfom GTI, Clubsport verzija ima nešto drugačiji dizajn branika sa restilizovanim otvorima za vazduh, veći krovni spojler, dodatne aerodinamičke elemente na sajtnam i veće, specijalno dizajnirane alu felne, što automobilu daje agresivniji izgled.

Nemački mediji prenose da će Golf GTI Clubsport ući u serijsku proizvodnju 2016. godine, kada Volkswagen obeležava 40 godina od prvog Golfa GTI.

Planirana je ograničena serija a procenjuje se da će početna cena iznositi oko 34.000 evra.

Podsećamo, nemački proizvođač je za 2016. već najavio produkcijsku verziju ekstremnog Golfa R 400 koji bi prema nekim navodima mogao da ima čak 420 ks.

Vozili smo: Volkswagen Golf GTI Performance

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: