Diskretni redizajn: Seat Alhambra za 2016.

Pošto je na ženevskom auto-salonu premijeru imao restilizovani Volkswagen Sharan, bilo je pitanje vremena kada će i Seat predstaviti osveženi mini-van Alhambra.

Izvor: B92

Sreda, 15.04.2015.

12:36

Default images

Španski model takođe je prošao je kroz diskretne stilske transformacije, a Seat je saopštio da je unapredio paletu motora pa je potrošnja u zavisnosti od verzije niža i do 15 odsto nego ranije.

Alhambra za 2016. dobila je nova LED svetla, redizajniranu masku hladnjaka i drugačije alu felne.
U unutrašnjosti promene obuhvataju nove boje i dezene presvlaka i tapacirunga, restilizovane komande na kontrolnoj tabli, dok je dizajn volana preuzet sa novog Leona.

Kupcima će biti ponuđene tri linije opreme: Reference, Style i Style Advanced.
U Seatu tvrde da je njihov MPV sa 7 sedišta unapređen i u pogledu komfora u vožnji, sistema asistencije, povezivosti i multimedijalnih sadržaja.

Alhambra je opremljena novom generacijom Seat Easy Connect multimedijalnog sistema, koji uključuje "touch screen" visoke rezolucije.
Sistem koji automatski zaustavlja vozilo u slučaju sudara, kako bi sprečio naknadne udare i povrede putnika, dostupan je kao standardni deo opreme, a kao nove opcije ponuđeni su i senzor koji otkriva drugo vozilo u mrtvom uglu, DCC adaptivni sistem oslanjanja i masažer u sedištima.
Svi motori sada zadovoljavaju Euro 6 standarde. Na raspolaganju su dva 2.0 litarska TSI benzinca, sa 150 i 220 ks.

Dizel ponuda obuhvata tri varijante 2.0 TDI motora, koje proizvode 115, 150 i 184 ks, a najekonomičniji među njima troši svega 4,9 l/100 km i emituje 130 g/km.
Dizelaš sa 150 ks dostupan je i sa 4Drive pogonom na sve točkove.

Sa izuzetkom najslabijeg TDI motora, evi ostali mogu biti upareni sa opcionim DSG menjačem sa duplim kvačilom.

Restilizovana Alhambra stiže u prodajne salone tokom leta, a Seat će početi da prima narudžbine u maju 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: