Kako izgleda Tata Super Nano sa 230 konja

Firma JA Motorsport došla je na ideju da modifikuje čuveni indijski niskobudžetni automobil tako što će postojeći motor zameniti šest puta snažnijom jedinicom.

Izvor: B92

Petak, 12.12.2014.

16:18

Default images

Tata Nano je osmišljen kao jeftini mali gradski model koji će u voznom parku stanovnika Indije zameniti manje bezbedne mopede i rikše.

Automobil je originalno opremljen benzincem zapremine 624 ccm sa 38 ks (28 kW), što je sasvim dovoljno za potrebe prevoza u urbanim sredinama.

Možda čak i previše, s obzirom da je Global NCAP test pokazao da se putnici u vozilu ne bi dobro proveli u slučaju udara i prepreku pri brzini od 64 km/h.
Izvor: indianautosblog.com
Test simulacije sudara nije obeshrabrio JA Motorsport, koji je odlučio da "najjeftiniji auto na svetu" pretvori u pravu sportsku mašinu.

Umesto originalnog motora ugrađen je turbo-benzinac koji proizvodi 230 ks, a izvršene su i druge neophodne promene kako bi se automobil prilagodio novom pogonskom sistemu.
Izvor: indianautosblog.com
Pored konstruktivnih ojačanja, Tata Super Nano ima i čitav niz aerodinamičkih dodataka, specijalne široke pneumatike i AP Racing kočnice.

Izmenjena je i unutrašnjost automobila - izbačena je zadnja klupa, kabina je ojačana sigurnosnim rol-bar kavezom, umesto standardnih, ugrađena su Recaro sportska sedišta, a klasična volan zamenjen je trkačkim upravljačem sa komandama za promenu brzina.

Ovako modifikovan Super Nano može da razvije 190 km/h, tvrde u firmi JA Motorsport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: