Besplatan tehnički do 29. novembra

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, sprovodi od 24. do 29. novembra akciju pojačane kontrole vozila i vozača pod nazivom "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo". U istom periodu, vozači mogu besplatno proveriti tehničku ispravnost svog automobila na oko 150 lokacija širom Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

09:11

Default images

U saopštenju MUP-a navodi se da je cilj akcije da vozila budu pripremljena za bezbedno učešće u saobraćaju.

"Tokom akcije, saobraćajna policija obavljaće pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima. Vozačima će se ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas kao i poštovanja pravila saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Akcija će biti sprovedena u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije (AMSS) i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila.

AMSS poziva sve vozače da posete jednu od 150 linija tehničkog pregleda širom Srbije i besplatno provere ispravnost svog vozila.

Spisak i lokacije mesta na kojima se besplatno može proveriti tehnička ispravnost vozima može se naći na sajtu Auto-moto saveza.

Prema podacima iz 2013. u okviru akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" obavljeno je više od 15.000 tehničkih pregleda i utvrđeno da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno.

AMSS ističe da bi bilo dobro da što više vozača iskoristi ovu akciju, jer su tehnički ispravna vozila jedan od uslova za povećanje bezbednosti saobraćaja.

Izvor: B92, Beta, Tanjug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: