Mercedes predstavio svoj prvi kupe-krosover

Poput Audija i Mercedes je odlučio da napadne BMW u segmentu sportskih krosover vozila. Na auto-salonu u Pekingu premijeru je imao Concept Coupe SUV čija buduća produkcijska verzija treba da se suprotstavi BMW-u X6.

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

10:52

Default images

Mercedes Concept Coupe SUV dugačak je 4.935 mm, širok 2.044 mm, a visok 1.750 mm. Automobil je postavljen na masivne 22 inčne alu točkove, koji zajedno sa naglašenim lukovima blatobrana ističu sportsku dimenziju ovog krosovera.
Povišeno odstojanje od zemlje daje mu neophodan karakter i upotrebljivost SUV vozila.

Prednji deo koncepta dizajniran je u prepoznatljivom Mercedesovom stilu, dok stop svetla podsećaju na ona sa kupea S klase.
Ispod haube se nalazi 3.0 litarski V6 bi-turbo benzinac sa 333 ks, koje su su na raspolaganu pri 5.500 o/min, dok je maksimalni obrtni moment od 480 Nm dostupan u rasponu između 1.400 i 4.000 obrtaja.

Snaga se prenosi na sva četiri točka putem 4Matic sistema i 9G-TRONIC PLUS devetobrzinskog automatskog menjača. Vozaču je na raspolaganju sistem promenjljive dinamičke kontrole sa četiri različita vrste podešenosti menjača.
Iako je za sada reč samo o dizajnerskoj studiji, ne treba sumnjati da Mercedes već radi na serijskoj verziji ovog automobila, s obzirom da su i neki od najnovijih modela kompanije, kao što su CLA, GLA ili kupe S klase, takođe najpre predstavljeni u svojim konceptnim izdanjima.

Više fotografija novog Mercedesovog koncepta možete pogledati u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: