Automobili

Petak, 03.01.2014.

10:44

Kako izgleda vožnja automobilom od leda?

Dok u susednim Sjedinjenim Državama sneg i led stvaraju velike probleme vozačima, Kanađani su odlučili da se zabave na niskim zimskim temperaturama.

Izvor: B92

Default images

Firma koja se bavi prodajom automobilskih delova i opreme, Canadian Tire, smislila je neobičan način za promovisanje akumulatora MotoMaster Eliminator Ultra AGM.

Kako bi pokazali da je akumulator u stanju da besprekorno funkcioniše čak i pri ekstremno niskim temperaturama vazduha, Kanađani su izradili pravi pravcati automobil od leda. Vozilo je napravljeno na šasiji Chevroleta i ima oblik karoserije klasičnog kamioneta, a da bi se izradilo upotrebljeno je oko 5 tona leda.
Foto: Canadian Tire
U kompaniji Canadian Tire pobrinuli su se i za detalje poput farova, stop svetala i registarske tablice. Tokom test vožnje kamionet je prešao razdaljinu od 1,6 km krećući se prosečnom brzinom od 20 km/h.

Pogledajte kako je izgledala vožnja ovog ledenog automobila:



Osim uspešne promocije akumuatora, organizatori veruju da su ovim poduhvatom postavili svetski rekord u brzini kretanja kada je reč o jednoj skulpturi od leda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: