Zločin se ne isplati: Oduzet mafiji, dodeljen policiji

Italijanska vlada konfiskovala je Ferrari 458 Spider koji je pripadao jednom članu organizovane kriminalne grupe u toj zemlji, a vozilo je zatim ustupljeno policijskoj upravi grada Milana.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

10:15

Zločin se ne isplati: Oduzet mafiji, dodeljen policiji
Screenshot YouTube

Kao i u slučaju drugih policijskih automobila i ovaj, originalno beli, Ferrari dobio je oznake snaga reda na spoljašnjosti i dodatnu svetlosnu signalizaciju, dok je u kabini instaliran policijski radio.

Iako raspolaže performansama koje su idealne za gonjenje onih koji prekrše zakon, policijski Ferrari služiće za odnose s javnošću i edukaciju dece uz jasnu poruku da se zločin ne isplati. Mafijaški Ferrari 458 Spider ipak neće zadugo ostati u vlasništvu policije, s obzirom da će vozilo na kraju biti prodato na aukciji a prikupljen novac biće uplaćen u fond žrtava organizovanog kriminala u Italiji.

Model 458 Spider pogonjen je 4.5 litarskim V8 motorom sa 570 ks, koji je uparen sa F1 menjačem sa duplim kvačilom. Od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 3,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 320 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: