Srbija

Četvrtak, 15.03.2007.

08:05

Simpo ima privatizacionog savetnika

Privatizacioni savetnik kompanije "Simpo" iz Vranja biće beogradska brokerska kuća "Citadela".

Izvor: FoNet

Default images

Predsednik Upravnog odbora "Simpa" Milan Nikolić očekuje da će proces privatizacije "Simpa", u kome država ima 48 posto akcija, biti završen do kraja godine.

Akcije "Simpa" na Beogradskoj berzi trenutno vrede 3. 800 dinara po akciji. Nagli skok vrednosti od čak 200 odsto akcije te kompanije zabeležile su nakon promene načina na koji se njima trgovalo.

Među najvećim vlasnicima akcija "Simpa" su i "Hipo-alpe adria banka", austrijska "Kreditanstalt banka", Deoničko društvo "Poteza" i Akcionarsko društvo "Takovo".

"Objavili smo prodaju fabrike 'Simpodrvo' u Ćićevcu koja je procenjena na 1,8 miliona evra i ona ide na aukcijsku prodaju. Fabrika tepiha u
Stajevcu procenjena je na oko 350.000 evra, a Fabrika dečjih krevetićaa u Radovnici oko 1,5 milion evra, i one će biti privatizovane na tenderu", rekao je Nikolic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: