Aktuelno 2

26.05.2024.

15:47

Ramštajn nije "zapalio" samo Ušće VIDEO

Nemački bend Ramštajn održao je dva koncerta na Ušću, a osim karte viška, za ovaj spektakl je tražen i smeštaj više.

Izvor: B92.net

Ramštajn nije "zapalio" samo Ušće VIDEO
M.M./ATAImages

Podeli:

Zaljubljenici u Ramštajnovu muziku su nam došli iz cele Evrope te zbog toga nije bilo slobodnih mesta ni u hotelima.

Prema sajtovima za izdavanje stanova, stanodavci su podizali cene vrlo svesno za te dve noći, pa se tako najjeftiniji stan u centru grada za noć izdavao po ceni od 300 evra, a najskuplji za čak 3.000. Cene stanova su, dakle, "gorele".

Direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije HORES Georgi Genov je izjavio da je svih 30.000 ležaja u Beogradu bilo popunjeno, od 14.000 hotelskih smeštaja i u privatnom kategorisanim, nekategorisanim objektima, kao i da 40 godina ovoliki broj turista nije zabeležen u Beogradu u jednom ili dva dana.

"Ovde se radi zaista o jednom spektaklu koji je privukao čitavu Evropu i koji je postavio Beograd kao najpoželjniju turističku destinaciju. Svi kapaciteti kojima raspolažemo u Beogradu su bili prodati ili rezervisani", rekao je Genov za TV Prvu.

"Za sada nemamo informaciju da je došlo do nekih incidenata, bili smo dobri domaćini što nas upravo regrutuje za nove događaje i ovakve skupove što mnogo znači za turizam", dodao je.

Istakao je da turisti nisu došli samo zbog koncerta već su uživali i u gradu.

Najviše turista je došlo iz Bugarske, zatim iz Rusije, Rumunije i bivših zemalja Jugoslavije. Dodao je da su dolazili i iz Nemačke i Francuske i drugih evropskih država.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

1 d

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

"Evropa gubi bitku"

Prošle nedelje čuli smo velike vesti iz Evropske centralne banke (ECB) koja je odlučila da smanji kamatne stope iako inflacija nije pala na dva posto.

8:26

17.6.2024.

7 h

Podeli: