Svet 0

26.05.2024.

19:32

Putin doputovao u državnu posetu Uzbekistanu

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u državnu posetu Uzbekistanu, tokom koje će razgovarati sa predsednikom te zemlje Šavkatom Mirzijojevim.

Izvor: Tanjug

Putin doputovao u državnu posetu Uzbekistanu
Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Podeli:

Putin je došao u posetu Taškentu na poziv Mirzijojeva, koji je Putina dočekao na aerodromu, prenele su RIA Novosti. Putinu je uručen buket crvenog cveća, a šefovi država su nakratko razgovarali i odvezli se ​​istim automobilom.

Potom je Putin otišao u park Novi Uzbekistan, gde je položio venac na Spomenik nezavisnosti. Nakon toga, on i Mirzijojev su se upoznali sa kratkom prezentacijom pripremnih projekata za Azijske igre i "Novog Taškenta" koji je tamo postavljen.

Prema rečima portpaola ruskog predsednika Dmitrija Peskova, nakon zajedničkog fotografisanja, lideri dve zemlje ​​su neformalno razgovarali.

Tokom Putinove posete, koja će trajati do sutra, šefovi država nameravaju da razgovaraju o stanju i perspektivama razvoja bilateralnih odnosa, kao i da razmene mišljenja o regionalnim problemima.

Pored toga, oni će učestvovati na prvom sastanku Saveta regiona Rusije i Uzbekistana.

Kako je saopštila pres služba Kremlja, nakon posete Rusija i Uzbekistan planiraju da potpišu "čvrst paket bilateralnih dokumenata".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: