Srbija

Ponedeljak, 10.12.2007.

18:18

Za razvoj pruga treba 10 mlrd. evra

Za kompletan razvoj pruga u Srbiji potrebno je oko deset milijardi evra, rekao je Milanko Šarančić.

Izvor: Beta

Default images

Generalni direktor Železnica Srbije je dodao i da je moguće da Srbija do 2015. godine dobije pruge na kojima bi maksimalna brzina bila oko 160 kilometara na čas. On je rekao da u ovom trenutku u Srbiji ima 429 kilometara pruga na kojima nije moguće razviti veće brzine od 30 kilometara na čas.

"Ne možemo još uvek da govorimo o brzim prugama kakve su u Evropi, ali radimo na bržim prugama u Srbiji u odnosu na sadašnje stanje", kazao je on i dodao da je Vlada Srbije predvidela davanje garancija u narednoj godini za 200 miliona evra i 70 miliona dolara za razvoj železnice.

"Odmah po usvajanju budžeta za narednu godinu raspisaćemo tender za modernizaciju severnog i središnjeg dela Koridora 10, kao i za remont i elektrifikaciju pravca Niš-Dimitrovgrad, jedine deonice koja nije elektrifikovana", rekao je Šarančić i dodao da su radovi na pravcu prema Dimitrovgradu, iako planirani za ovu godinu, morali da budu pomereni za narednu.

Šarančić je rekao i da je Vlada Srbija predvidela 10,6 milijardi dinara subvencija za 2008. godinu, isto koliko su one iznosile i u 2007. godini, kao i da su Železnice Srbije prošle i ove godine ostvarile svojim komercijalnim radom više sredstava od iznosa subvencija države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

5 h

Podeli: