Život

Sreda, 20.12.2023.

09:48

Španska princeza uslikana kako ide da služi vojni rok FOTO

Španska princeza Leonor stigla je na Pirineje gde će u narednom periodu pohađati vojnu obuku.

Izvor: klix.ba

Default images
Foto: EPA-EFE/JAVIER CEBOLLADA

Fotografi su buduću kraljicu Španije fotografisali na skijaškoj stazi sa drugim kadetima. Ona je svoju prvu godinu vojne obuke započela u avgustu prošle godine.

"Kao i u svim parlamentarnim monarhijama, prestolonaslednik mora da ima vojnu karijeru. U dogledno vreme, žena će biti glavnokomandujuća oružanim snagama. U poslednjih nekoliko godina ulažemo velike napore da uključimo žene u oružane snage", izjavila je ranije minstarka odbrane Margarita Robles.

Leonor je u oktobru položila zakletvu i tako stekla osnovni uslov da postane kraljica Španije. U punoj sali Kongresa Španije, na polaganju zakletve, bili su prisutni brojni zvaničnici, uključujući i premijera države Pedra Sančeza. Prema pisanju El Paisa, na događaju je bilo prisutno 585 zvanica.

"Kunem se da ću verno izvršavati svoje dužnosti, čuvati i osigurati da se Ustav i zakoni poštuju kao i da se poštuju prava građana i autonomnih zajednica te lojalnost kralju", izgovorila je princeza prilikom polaganja zakletve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: