Život

Petak, 13.10.2023.

10:51

Ponosno se smeje bez zuba: "Standardi lepote nisu stvarni" VIDEO

Nesreća je izazvala dugotrajne probleme sa zubima, ali ona nije odustala.

Izvor: B92

Ponosno se smeje bez zuba:
Foto: Profimedia

Dvadesetsedmogodišnja Lili Magno iz Lavaleta, Nju Džersi, doživela je nesreću na skejtbordu kada je imala samo 13 godina, što je izazvalo njene dugotrajne probleme sa desnima.

"U srednjoj školi počela sam da imam zubobolju. Odlazak kod zubara otkrio je da mi tkivo desni izjeda jedan od korena zuba zbog prethodne traume i trebalo mi je lečenje kanala korena", objasnila je ona.

"Lečenje kanala korena je pomoglo da se ublaži bol, ali nekoliko godina kasnije, bol se vratio, a zub je morao da bude izvađen i umetnut implantat."

U 2020. godini, sa 24 godine, Lili je počela da oseća jake bolove na još dva zuba. Uprkos tretmanu antibiotikom i naporima za presađivanje kostiju, morala je biti doneta teška odluka. Izvađena su još dva zuba, a njoj su postavljene proteze jer su joj desni bile previše oštećene za implantate.
@lilyymagno

Catfishing ith a bad idea😈

♬ all american b x bad idea right - ✨swiftie_like_me✨
Usred borbe sa nošenjem proteza, Lili se okrenula TikToku kao izlazu da podeli svoje putovanje sa gubitkom zuba, dokumentujući uspone i padove, radosti i nesigurnosti.

"Bila sam tako postiđena i nesigurna kada sam prvi put izgubila zube. Nisam htela nikome da pričam o tome, a kamoli da to emitujem na TikToku", priseća se Lili.

"Mrzela sam svoj osmeh i stigmu oko zuba koji mi nedostaju. Ali onda sam shvatila da nisam sama i jedina koja se ovako oseća. Htela sam da svoju negativnost pretvorim u nešto pozitivno, da se osećam bolje u vezi svog osmeha i pomognem drugima da učine isto. , koristio sam svoju platformu da širim novu vrstu pozitivnosti tela."

Uprkos ogromnoj podršci i ljubavi koju je dobila, Lili se i dalje susretala sa negativnim komentarima na društvenim mrežama.

"Sve je to prošlo. Sada sam ponosna na svoj bezubi osmeh".

Ona sada pokušava da pomogne drugima sa sličnim problemima. Zato je i osmislila podkast OnlyTeeth.

"Standardi lepote nisu stvarni“, kaže Lili

"Svi smo mi ljudi, što znači da smo svi jedinstveno stvoreni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: