Šon Pen pozajmio Zelenskom svog Oskara: "Kad pobediš, vrati mi ga u Malibu"

Holivudski glumac i reditelj Šon Pen, kojem je Rusija uvela sankcije zbog kritikovanja rata u Ukrajini, pozajmio je svoj kip Oskara ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom tokom posete Kijevu.

Život

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2022.

07:44

Šon Pen pozajmio Zelenskom svog Oskara:
Foto: Profimedia, ice/UPI

"To je samo simbolična, smešna stvar", rekao je, sedeći pored ukrajinskog čelnika. "Kad pobediš, vrati ga u Malibu", rekao je.

Zelenski je Penu, koji snima dokumentarac u Ukrajini, a ovo mu je već treća poseta toj zemlji otkad je počeo rat, uručio Orden za zasluge za jačanje odnosa, potporu teritorijalnoj celovitosti Ukrajine i pomoć u popularizaciji zemlje, saopštila je kancelarija predsednika.

Snimak prikazuje dvojicu muškaraca koji gledaju pločicu s Penovim potpisom, datiranu na 24. februara, datum ruske invazije, i postavljenu u Aleji hrabrosti koju je Zelenski otvorio u avgustu u čast prijatelja Ukrajine.

Zelenski, bivši komičar i glumac, rekao je kasnije u svom noćnom video obraćanju da je Pen "činio sve kako bi pomogao u prikupljanju međunarodne podrške" otkad je posetio glavni grad Ukrajine na dan invazije.

Aleja je, rekao je, znak zahvalnosti istaknutim osobama koje s Ukrajincima brane slobodu, ali i "podsetnik svim budućim generacijama" o tome ko se sve ujedinio za pobedu Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

262 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: