Politika 1

26.04.2024.

20:53

"Odlaganje sednice o rezoluciji o Srebrenici pokazuje uspeh Srbije"

Odlaganje sednice UN o rezoluciji o Srebrenici ukazuje da je očigledno da u vezi sa tim postoji kriza predlagača i da su uspeli napori političkih predstavnika Srba da objasne da bi to mogao da bude veći problem od bilo kakvog rešenja, izjavio je Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug

"Odlaganje sednice o rezoluciji o Srebrenici pokazuje uspeh Srbije"
Profimedia

Podeli:

"Očigledno je da u tome postoji kriza onih koji su to predlagali. Kriza je u činjenici da je to predloženo unilateralno od (ambasadora BiH pri UN Zlatka) Lagumdžije i da to nije stav BiH", rekao je Dodik novinarima u Tesliću.

Dodik je istakao da je očigledno da urodili plodom napori, pre svega srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pa i ostalih koji su radili na tim pitanjima.

"Uspeli smo da objasnimo da bi to mogao da bude veći problem nego bilo kakvo rešenje. Sada se u to, koliko ja imam informacije, uključuju i neke druge dimenzije. Najbolje bi bilo da se to ne desi, ali ako se i desi, ono će nesunjivo izazvati ozbiljan politički i svaki drugi kuršlus u samoj BiH", rekao je Dodik, kako prenosi Srna.

Predsednik Srpske je istakao da je ideja bila da se sednica Vlade Srpske održi u Srebrenici 2. maja, na dan kada je bila predviđena sednica Generalne skupštine UN na kojoj je trebalo da se glasa o rezoluciji o Srebrenici.

Odgovarajući na pitanje da li će biti odložena ta sednica Vlade, Dodik je rekao da će razgovarati sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem da bude odložena.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: