Svet 0

26.04.2024.

20:44

Još jedan ambasador pozvan na razgovor; Oglasio se Forin ofis

Ruski ambasador u Londonu Andrej Kelin pozvan je na razgovor u britanski Forin ofis zbog sumnje da se u Velikoj Britaniji sprovode neprijateljske aktivnosti koje organizuje Rusija, saopšteno je danas iz Forin ofisa.

Izvor: Tanjug

Još jedan ambasador pozvan na razgovor; Oglasio se Forin ofis
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Podeli:

"Velika Britanija je duboko zabrinuta zbog navoda o zlonamernim aktivnostima koje je orkestrirala Rusija u Velikoj Britaniji", rekao je portparol Forin ofisa, dodajući da je Britanija pozvala na hitan prekid ovih aktivnosti, preneo je Interfaks.

Prethodno je tužilaštvo Velike Britanije odobrilo podizanje optužnice po zakonu iz 2023. godine za "neprijateljsku državnu aktivnost u interesu Rusije" protiv pet osoba, a kako se ispostavilo, jedan od osumnjičenih je britanski državljanin.

"Dilan Erl (20) navodno je učestvovao u akcijama u interesu ruske države protiv kompanija povezanih sa Ukrajinom", rekao je Nik Prajs, šef specijalne jedinice za kriminal i terorizam Krunskog tužilaštva.

Kako prenosi Skaj njuz, Erl je 26. aprila optužen za podmetanje požara u firmi povezanoj sa Ukrajinom u istočnom Londonu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: