- Vesti -

Ilon Mask o tome zašto moramo da osvojimo Mars: "Rat je verovatniji"

Ilon Mask je iznenadio fanove gostovanjem u "Full Send" podkastu, gde je govorio o vanzemaljcima, pušenju trave sa Džoom Roganom, izazivanju Vladimira Putina na MMA borbu, ali i o kolonizaciji Marsa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tokom tročasovnog ćaskanja sa Nelk Bojsima, tehnološki mogul je rekao da veruje da bi bilo korisno imati drugu planetu kako bi se osiguralo da civilizacija nikada neće biti uništena.

Izvršni direktor kompanija Tesla i Spajs Iks rekao je da bi u tom slučaju ljudi imali gde da pobegnu ako se dogodi prirodna katastrofa ili "malo verovatniji" Treći svetski rat.

Ilon Mask očajan: "Sve je grozno, nažalost"

Govoreći o kolonizaciji Marsa, Mask je objasnio: "Mislim da postoje dva razloga. Jedan je na neki način odbrambeni - ako bi se Zemlji dogodilo nešto loše, poput meteora, onoga što je uništilo dinosauruse, ili super vulkana".

Zatim je izložio drugu teoriju, prema kojoj "čovečanstvo ubija samo sebe" u obliku Trećeg svetskog rata.

"Mogao bi da bude Treći svetski rat, mogli bismo jedni druge da usmrtimo nuklearnim oružjem ili tako nešto. Treći svetski rat je malo verovatniji ovih dana", rekao je Mask.

Ilon Mask progovorio o aferi sa ženom svog prijatelja: "Sinoć smo zajedno bili na žurci"

Zatim je zaključio da bi bilo dobro imati drugu planetu, kako civilizacija ne bi bila zbrisana.

Kasnije, iznoseći svoje stavove u vezi sa "mitom o prenaseljenosti", rekao je da bi radije da civilizacija izađe "sa praskom nego da plače u pelenama za odrasle... prasak bi bio Treći svetski rat".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 147 idi na stranu