Život

Petak, 29.04.2022.

18:51

Umetnica je zdrava i spremna za Torino – ali nije sigurna da će ući u finale

"Umetnica je zdrava, valjda ništa ne tinja u meni. Spremno je sve, sve smo popakovali, spremili, sad ostaje samo da se prebacimo u Torino", kaže za Kozno (Cosmo) Ana Đurić Konstrakta, koja će sa pesmom In corpore sano ove godine predstavljati Srbiju na Evroviziji, koja se održava od 10. do 14. maja u italijanskom Torinu.

Izvor: B92, wdr.de

Umetnica je zdrava i spremna za Torino – ali nije sigurna da će ući u finale
Foto: B92.net

Na pitanje da li veruje da će uspeti Evrosong da dovede ponovo u Beograd, Konstrakta kaže: "Mislim da je to preambiciozno razmišljati i mi generalno ne razmišljamo sad o tome. Više razmišljamo kako da nekako uđemo u to finale, mislim da bi to bilo dobro. Ja nisam ubeđena da ćemo i to uspeti, dakle idemo korak po korak. Ako se desi ulazak u finale, onda tu imaš taj neki hod od dva dana, gde ljudi zaista mogu da se pozabave tim tekstom, da ga čuju i da onda prepoznaju o čemu se tu radi, jer ovako je dosta neizvesna stvar, budući da ja pevam na srpskom jeziku i da sam imala prilike samo da par ključnih punktova u pesmi prevedem na engleski."

Ispratili smo Konstraktu u Torino – neviđeni haos ispred zgrade RTS, peškiri i belo cveće FOTO

U pesmi In corpore sano Konstrakta, između ostalog, peva da "umetnica mora biti zdrava", ali i priznaje "nemam knjižicu". Ta zdravstvena knjižica je, kako objašnjava, metafora za nezaštićenost.

Tviter obeležio Konstraktinu sliku kao "neprimeren sadržaj" FOTO

"Nedostatak knjižice je simbol za nezaštićenost pojedinca u današnje vreme, a opet u atmosferi koja nalaže zdravlje tela kao vrhunsku vrednost. Mislim, svi smo mi negde svesni te atmosfere u kojoj živimo, tako da je to možda i neki razlog zašto je pesma prepoznata tako široko, među različitim društvenim krugovima i u celom regionu", navodi umetnica.

Konstrakta priznala kako se oseća posle otkazanog nastupa i u kakvom je odnosu sa Sarom Jo

Govoreći o pripremama za nastup na Evroviziji, Konstrakta za Cosmo kaže: "U suštini ono što je nama pomoglo jeste to što smo se odlučili da zadržimo nastup kakav je bio ovde na Pesmi za Evroviziju, tako da se onda naš rad sveo samo zapravo na adaptaciju tog nastupa za scenu u Torinu i na rešavanje nekih sitnih detalja."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

19 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: