Nova vest
Fudbal 3

17.5.2024.

16:18

Klop: Glasao bih za ukidanje VAR-a

Trener Liverpula Jirgen Klop rekao je da bi glasao za ukidanje VAR tehnologije pošto, kako je naveo, sudije nisu u stanju da pravilno koriste tu tehnologiju.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDY RAIN

Klubovi engleske Premijer lige glasaće 6. juna o ukidanju VAR-a od sledeće sezone.

VAR ;tehnologija uvedena je 2019. godine kako bi pomogala sudijama u donošenju važnih odluka na terenu, ali je ove sezone bilo brojnih kontroverznih incidenata.

"Mislim da neće glasati protiv VAR-a, mislim da će glasati o tome kako se koristi, pošto to definitivno dobro. Onako kako oni to rade, ja bih glasao protiv, pošto ovi ljudi nisu u stanju da ga pravilno koriste", rekao je Klop, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Liverpul je ove sezone imao pritužbi na VAR, posebno u utakmici protiv Totenhema i porazu 1:2 u septembru, kada je poništen gol Luisa Dijasa. Sudijska organizacija je posle analize utvrdila da je došlo do "značajne ljudske greške".

VAR sudija Daren Ingland nije promenio odluku glavnog sudije, koji je procenio da je bio ofsajd kod gola Dijasa.

Klop je tražio da ta utakmica bude ponovo odigrana, a Liverpul je tražio analizu VAR tehnologije uz potpunu transparentnost.

Uprkos tome, BBC je saznao da Liverpul želi da ostane VAR tehnologija.

Upitan da li bi glasao o ukidanju sistema, Klop je rekao: "Ne mislim da je VAR problem već način na koji se koristi".

"Ne možete promeniti ljude, to je jasno. Oni su vam potrebni. Da, glasao bih za ukidanje VAR-a", naveo je Klop, koji će na kraju sezone napustiti Liverpul.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu