Život

Četvrtak, 17.02.2022.

08:59

Šerbedžija objavio pismo koje je dobio od Mire Furlan: "O mrtvima sve najbolje, ali..."

Glumac Rade Šerbedžija reagovao je povodom objavljivanja u medijima dela memoara Mire Furlan "Voli me više od svega na svijetu", u kome je glumica navela niz neprijatnosti koje je doživela sa Šerbedžijom na Brionima.

Izvor: B92

Šerbedžija objavio pismo koje je dobio od Mire Furlan:
Foto: Profimedia

Naime, glumac je na svom profilu na Fejsbuku napisao kakav je bio njegov odnos sa koleginicom Mirom Furlan, ističući da ne želi da daje nikakva dalja objašnjenja.

"Jugoslavija – ti to nazivaš dosadnim?"; "Mama, to je baš frustrirajuće. Da si bar Amerikanka"

"Ja ne želim da dajem nikakve intervjue niti dodatna objašnjenja. Osećam se jedino obaveznim da objavim poslednje Mirino pismo koje mi je nakon našeg zadnjeg druženja 2017. ostavila na porti pozorišta Ivana pl. Zajca, odlazeći iz Rijeke. Činim to zato što sam uveren da to pismo svedoči kakvi su, na kraju krajeva, bili naši odnosi", napisao je između ostalog Šerbedžija u svom postu. Pismo Mire Furlan koje je Rade Šerbedžija objavio, a datum je 13.01.2017. godine.

"Srbi i Hrvati postajali su sve luđi" – deo memoara Mire Furlan o dešavanjima iz 1991

"Dragi Rade,

Ne znaš, ne možeš znati i nećeš nikad znati koliko si me obradovao svojim pisamcem, što kažu: kao da me sunce ogrijalo!

Nikada nisam do kraja u sebi pristala da je ovakovo stanje potpune nekomunikacije između nas definitivno.

I, iako je prošlo 15 godina (PETNAEST!!), ja i dalje vjerujem "da nije prekasno, da ne može biti prekasno I da ne smije biti prekasno" (da citiram starog Bergmana).

Mira Furlan: "Trudna sam pila alkohol i pušila travu, otac mi je govorio da usvojim, a ne da rađam"

Bio si i ostao moj uzor i "my hero", od onih davnih dana kada sam iz Gimnazije trčala u I. T. D . da te gledam u "Rosenkrantzu I Guldensternu" I da ti se divim, tebi, tvojoj snazi, oštrini, preciznosti, jasnoći i tvojoj karizmi.

Bez obzira na sve, ostajem tvoj fan, tvoj poštovalac i tvoja stara kolegica, partnerica i prijatelj u nevolji.

Tvoja Mira"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: