Bojsi, srpski brat - kako je glumac govorio o našem narodu

Džon Čalis preminuo je danas posle duge borbe sa rakom. Kako je navela njegova porodica, preminuo je mirno u snu.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 19.09.2021.

15:34

Bojsi, srpski brat - kako je glumac govorio o našem narodu
Foto: Profimedia

Čalis je bio rado viđen gost u Beogradu, a imao je i srpsko državljanstvo. Čalis je bio i glavni akter dokumentarca o Beogradu, a tim povodom dao je intervju najtiražnijem britanskom dnevnom listu "Metro" u kom je sa oduševljenjem pričao o Srbiji.

Glumac je ranije izjavio da mnogo voli Srbiju, kao i da jedva čeka da ponovo dođe u našu zemlju.

"Upoznao sam narod i istoriju Srbije. Imamo puno toga zadničkog, "Mućke" su našle neki zajednički teren, smejemo se istim stvarima, to je bilo veliko otkriće za mene. Jedan čovek mi je rekao da mu je gledanje "Mućki" jedino stavljalo osmeh na lice u teškom periodu za vašu zemlju, ovo me je naročito ganulo", rekao je čuveni Bojsi, pa otkrio kako je došlo do toga da dobije srpsko državljanstvo.

"Gradonačelnik mi je predložio da uzmem državljanstvo i time se osećam kao deo vašeg naroda. Osećam se vrlo blizu srpskom narodu. Ta povezanost preko komedije, nas zbližava i govori o tome da smo svi mi isti. Bilo bi sjajno da je ovaj dokumentarac "Bojsi u Beogradu", koji sam napravio u Srbiji, pomogne vašoj zemlji. Jedva čekam da se vratim u Srbiju i da ohrabrim i druge da posete Srbiju. Vi ste vrlo hrabar narod. Prvom prilikom se vraćam kod vas. Nikad mi se nije desilo da u srcu osećam takvu povezanost, kao ovu što osećam sa Srbijom", rekao je ranije glumac Džon Čalis.

Planirao je da napravi još jedan dokumentarni film ili napiše knjigu o Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: