Džordž Kluni potresen zbog nepogoda u Italiji - sa suprugom na mestu zbivanja

Područje oko jezera Komo u Italiji nedavno je zbog obilnih kiša pogođeno velikim poplavama, a Džordž Kluni odlučio je da pomogne stanovnicima grada u kojem i sam poseduje porodičnu kuću, piše magazin "Pipl" (People).

Život

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 02.08.2021.

10:01

Džordž Kluni potresen zbog nepogoda u Italiji - sa suprugom na mestu zbivanja
Foto: EPA-EFE/ ETTORE FERRARI

Obilne kiše su u utorak prošle nedelje uzrokovale poplave i stvaranje klizišta oko jezera Komo, a poznati oskarovac je već naredni dan viđen kako obilazi uništena područja sa suprugom Amal Kluni i njihovom decom.

Kluni je u izjavi za italijanske medije rekao da je situacija mnogo gora nego što je mislio da će da bude, kao i da će za obnovu naselja da budu potrebni milioni dolara.

"Ovo je snažan grad, a siguran sam da će posle obnove da bude čak i bolji nego ranije", kaže glumac, a prenose mediji.

Gradonačelnik Koma Roberto Poci je u izjavi za "UK tajms" (UK Times) potvrdio glumčeve tvrdnje o ogromnim materijalnim štetama.

Ipak, dodao je da su radnici i lokalno stanovništvo optimistični, te da će šteta biti sanirana.

Džordž Kluni je sam svoj majstor: Da li je ovo škrtost ili štedljivost?

"Kluni je u grad došao dan nakon poplava, tada je obišao sva pogođena područja. Potresen je i želi da pomogne. U toku je prikupljanje novca za obnovu grada, mislim da će on iskoristiti svoje veze kako bismo što brže prikupili potrebnu sumu i pomogli svima koji su ostali bez svojih domova", rekao je Poci.

On je zaključio da očekuje reakciju i finansijsku pomoć nadležnih kako bi što pre sanirali štetu koju su napravile višednevne padavine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: