Branka Katić: "Govorio mi je da sam glupa, često bi me i rasplakao"

Branka Katić je poslala podršku mladim koleginicama koje su ispričale da ih je "profesor glume Miroslav Mika Aleksić godinama seksualno uznemiravao". Ona je objavila kakva iskustva je imala sa njim.

Život

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2021.

17:45

Branka Katić:
Foto: Profimedia

Aleksića je prijavilo nekoliko devojaka, određen mu je pritvor od 30 dana i osumnjičen je za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Ona je dala svoju punu podršku mladim koleginicama, "vrsnim glumicama i hrabrim ljudskim bićima".

"Žao mi je zbog svega što su prošle i divim im se jer nisu dale da ih to duhovno i mentalno uništi. Kao član Omladinskog dramskog studija koji je vodio Miroslav Aleksic, znam o kakvom se mentalnom maltretmanu radi. Nije čas prošao da me nije slao na umivanje, govorio mi da sam glupa, a takođe smo imali i jednu epizodu, gde mi je zbog igranja sa bendom Zabranjeno pušenje, u Hitu meseca, a što je bio deo sticanja radnog iskustva, prakse u srednjoj školi, napravio scenu pred svima – pitao me da li je u redu da se devojčica od 15 godina “probija si*ama kroz svet”… Ja sam samo dve godine bila u grupi, član sam postala posle dobijene uloge u filmu “Nije lako sa muškarcima”. Volela sam druženje nas polaznika, ali moram priznati da se nikada nisam osećala sasvim prijatno na časovima, jer sam uvek bila meta njegovih grubih verbalnih opaski. Često bi me i rasplakao, a jednom je zamolio sve ostale da izađu da bi mi zatim objasnio da sve to radi zato što me voli… To je bilo sve, nije me nikada fizički ugrozio", rekla je za portal Nova.rs glumica Branka Katić.

"Mnogo godina kasnije Miroslav Aleksić je i dalje neko čijeg se ponašanja sećam kao mentalnog nasilja. Nadam se da će nadležni utvrditi sve nephodne detalje svega što se desilo i da će pravda biti zadovoljena. Još jednom šaljem veliku podršku, divljenje i ljubav svojim izuzetnim mladim koleginicama. Napravile ste ogroman korak u zaustavljanju daljeg nasilja prema deci i ženama i na tome sam vam beskrajno zahvalna. Neka sreća prati hrabre", navela je glumica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: