- Vesti -

Nekadašnja sportistkinja šokirala svet: "Bila sam zatvorena dva meseca i silovana"

Nekadašnja australijska profesionalna surferika Karmen Grintri (37) napisala je knjigu o traumatičnom iskustvu koje je preživela. Kad je imala 22 godine, zatvorena je i silovana puna dva meseca u Indiji.

Izvor: B92
Podeli

U vreme kad je sanjala o tituli svetske prvakinje i putovanjima svetom s takmičenja na takmičenje, nije uspela da se kvalifikuje na svetsko prvenstvo pa je odlučila da otputuje u Indiju i proučava učenja Dalaj Lame.

"Bila sam depresivna i izgubljena. Sedam godina svog života davala sam se 100 odsto, od jutra do mraka, za to da postanem svetska prvakinja. Ništa drugo mi nije bilo važno", napisala je.

Njena avantura 2004. godine u Indiji ubrzo se pretvorila u noćnu moru, kada je dopustila jednom Indijcu da joj pomogne da nađe pravi put za Kašmir, piše New York Post.

On ju je odveo na brod na kojem je ostala zatvorena sledeća dva meseca. Njen tamničar seksualno ju je zlostavljao.

"Najgori osećaj bio je kad sam posustala i dopustila mu da radi šta želi. Tad me je prvi put silovao. Bila sam preumorna, nisam se više mogla da se borim i znala sam da neće stati", ispričala je ona za Daily Mail.

"Prestala sam da brojim koliko me je puta silovao. Blokirala sam pamćenje pa se ni ne sećam većine napada. Bila sam potpuno slomljena, više to nisam bila ja, bila sam samo ljuska", dodala je.

Otmičar ju je naterao da pozove svoje roditelje i traži od njih novac, a sav novac koji je imala kod sebe joj je ukrao. Upravo ga je poziv koji je uputila roditeljima koštao slobode, jer je policija pomoću njega odredila gde se nalazi.

Zbog otmice i silovanja uhapšena su dvojica muškaraca, a Karmen nije želela da se vrati u Indiju kako bi svedočila protiv njih. Danas kaže da oseća samo tugu prema muškarcu koji ju je silovao, a svoju priču odlučila je da podeli s javnošću kako bi pokazala da je oporavak moguć.

"Verujem da su mnogi prošli razna tragična iskustva i kada se to događa, ne verujemo da ćemo se ikad oporaviti. Napisala sam knjigu da pokažem šta sam naučila i da sam ozdravila. Želim da ljudi ovo pročitaju i da im da nadu da će i oni izgraditi dobar život uprkos tome što im se dogodilo", zaključila je ona.

strana 1 od 129 idi na stranu