"Da li je to normalno?": Tramp kritikovao Amerikance zbog Oskara "Parazitu"

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je dodelu glavnog Oskara filmu južnokorejskog reditelja Bong Džun Hoa "Parazit", rekavši da SAD imaju dovoljno problema sa Južnom Korejom u sferi trgovine i da "nije normalno da joj dodele nagradu za najbolje filmsko ostvarenje godine".

Život

Izvor: B92

Petak, 21.02.2020.

10:15

Foto: Getty/Alex Wong

"Koliko su loše nagrade filmske akademije ove godine? I pobednik je film iz Južne Koreje. Šta se, dovraga, tamo događa? Imamo dovoljno problema sa Južnom Korejom u sferi trgovine, i onda im oni dodele nagradu za najbolje filmsko ostvarenje godine. Da li je to normalno? Ne znam. Vratite nam 'Prohujalo s vihorom', molim vas... Mislio sam da je to nagrada za najbolji strani film, ali ne. Da li se to uopšte ranije događalo?", rekao je američki predsednik, govoreći na mitingu u Koloradu, prenela je televizija Foks njuz. Filmsko ostvarenje parazit južnokorejskog reditelja Bong Džun Hoa, osvojilo je čak četiri Oskara, od kojih se najviše ističu oni za najbolji film i najboljeg reditelja, prenosi Sputnjik.

U Holivudu je ovo istorijski momenat, jer je "Parazit" prvi film van engleskog govornog područja koji je osvojio Oskara, a dobio je i priznanja za najbolji međunarodni film i najbolji scenario.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: