U ovom srpskom selu iskorenjena je bela kuga VIDEO

U gornjomilanovačkom selu Pranjani na obroncima Suvobora, iskorenjena je bela kuga. Za razliku od opustelih sela u Zapadnoj Srbiji, u ovom mestu čuje se dečja graja.

Život

Izvor: TV Prva

Utorak, 15.01.2019.

11:02

U ovom srpskom selu iskorenjena je bela kuga VIDEO

Od 500 porodica, svaka deseta ima troje i više dece. Seoski vrtić u Pranjanima na obroncima Suvobora prepun je mališana. Marija je četvrto dete u prodici, došla je na svet posle Milice, Save i Nikole.

Porodica Veselinović jedna je od 50 u pranjanskom kraju sa troje i više dece. Radovan i Snežana ostvarili su svoj san, imaju dve ćerke i dva sina.

"Selo se podmlađuje i na kraju krajeva ostaje deci i podmlatku. Hvala Bogu Pranjanci su dobri ljudi i stvaraju veće porodice…", rekao je Radovan Veselinović.
Najmlađi ukućani najčešće su razonoda starijoj braći i sestrama.

Pranjanski kraj u poslednjih tiridesetak godina nije mimoišao trend gašenja domaćinstava. Zato su oni koji su ostali da žive na selu, rešili da tome stanu na put.

Opširniju priču pogledajte u prilogu Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: