- Vesti -

Od sada može i da se kupi: Ovo je cena zvezde na Bulevaru slavnih

Francuski kompozitor i pevač Šarl Aznavur platio je 40 hiljada dolara svoju zvezdu na Stazi slavnih u Los Anđelesu, prenose svetski mediji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Guliver / Photo cover
Foto: Guliver / Photo cover

Slučaj slavnog šansonjera nije presedan već je reč o uobičajnoj proceduri – slavna ličnost koja pretenduje na „parče trotoara“ mora iza sebe da ima bogate sponzore.

Holivudska trgovačka komora (Hollywood Chamber of Commerce) svake godine predlaže dvadesetak ličnosti za dobijanje zvezde na Bulevaru slavnih.

Ugovorom se slavna ličnost obavezuje da će lično prisustvovati ceremoniji otkrivanja zvezde i da će pet godina biti dostupna za organizovanje te ceremonije.

Uplate od 40 hiljada dolara se prebacuju Holivudskom istorijskom fondu koji brine o organizaciji događaja na Bulevaru slavnih.

Ako neko želi da ima zvezdu na Bulevaru slavnih, mora najmanje pet godina da bude popularan i aktivan u muzičkoj, filmskoj industriji ili TV industriji.

Od svih zvezda koje se trenutno nalaze na stazi slavnih, skoro polovina, njih 47 posto pripada kategoriji filma, 24 procenata televiziji, tek 17 posto muzici...

Foto: Guliver / Photo cover
Foto: Guliver / Photo cover

Postoje i specijalne zvezde kojima se izražava zahvalnost korporativnim entitetima, organizacijima i drugim ljudima, ali one nisu deo staze slavnih već se nalaze na privatnom vlasništvu.

Astronauti koji su išli na Mesec, Nil Armstrong, Edvin Oldrin i Majkl Kolins imaju svoje posebne zvezde na Bulevaru slavnih.

Neki slavni umetnici čak imaju svoje zvezde u više kategorija.

Džin Otri je jedini umetnik koji ima zvezdu u svih pet kategorija.

Bob Houp, Miki Runi, Roj Rodžers i Toni Martin imaju zvezdu u četiri kategorije, a čak 33 njih ima zvezdu u tri kategorije.

Među njima su Frenk Sinatra, Din Martin, Deni Kej i mnogi drugi.

Među fiktivnim ličnostima koje su dobili zvezdu na stazi slavnih su Miki Maus, Duško Dugouško, Paja Patak...

strana 1 od 146 idi na stranu