Svet 2

26.04.2024.

23:24

Erdogan: "Netanjahu se upisao u istoriju kao kasapin Gaze"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan održao je govor u Istanbulu pred Ligom parlamentaraca za Al-Kuds (Jerusalim).

Izvor: Tanjug

Erdogan: "Netanjahu se upisao u istoriju kao kasapin Gaze"
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Podeli:

U govoru je rekao da su Palestinci, "čije se zemlje postepeno okupiraju, podvrgnuti jednom od najbrutalnijih ugnjetavanja u istoriji".

"Odavde još jednom šaljem svoje pozdrave palestinskim herojima koji svojom borbom podržavaju čast Jerusalima i čitavog čovečanstva", rekao je on, prenela je Al Džazira. Erdogan je dodao da svako ko traži "savremene faraone ne mora da traži daleko''.

''Pogledajte samo one koji su nemilosrdno ubili 35.000 Palestinaca u poslednja 203 dana", rekao je Erdogan, aludirajući na višemesečnu ofanzivu Izraela na Pojas Gaze. "(Izraelski premijer Benjamin) Netanjahu je, kao zlikovci pre njega, urezao svoje ime u istoriju sa sramotom kao kasapin Gaze", dodao je Erdogan.

Kako se rat u Gazi nastavlja, "niko ne može očekivati da ćutimo pred genocidom", istakao je on. Erdogan je ponovio da će Turska nastaviti svoje napore za uspostavljanje nezavisne i suverene palestinske države sa istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: