Nekadašnja dečja zvezda Holivuda: Razotkriću lanac pedofilije

Mnogo pre nego što će se talas optužbi spustiti na Harvija Vajnstina, nekadašnja dečja zvezda Kori Feldman je upozoravao na učestalost seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u Holivudu.

Život

Izvor: Independent

Četvrtak, 26.10.2017.

15:33

Nekadašnja dečja zvezda Holivuda: Razotkriću lanac pedofilije
Foto: Gettyimages

U svojim memoarima "Coreyography" iz 2013. glumac je detaljno opisao kako je njega i njegovog prijatelja Korija Hajma u jeku njihove slave osamdesetih zlostavljao muškarac iz industrije.

Prema Feldmanu, Hajm je silovan kada je imao samo 11 godina.

Zvezda filma "The Lost Boys" nikad nije otkrio imena odgovornih, a nakon razotkrivanja Vajnstinovih nedela, trpeo je pritisak javnosti da i sam progovori o onome što mu se dogodilo.

U dirljivom video-snimku koji je objavio na svom nalogu na Tviteru, Feldman kaže da još nije spreman da razotkrije svoje zlostavljače i da planira da snimi film o svom iskustvu.

"Biće to najiskrenija i najistinitija ekranizacija zlostavljanja dece ikad snimljena", rekao je on.

Feldman planira da sam režira, producira i distribuira to ostvarenje, a očekuje da će dobiti donacije od svojih fanova.

Tako je pokrenuo kampanju Indiegogo da bi prikupio 10 miliona dolara za svoj pravni tim, obezbeđenje za sebe i svoju porodicu, kao i za snimanje filma.

"Na prvu loptu mogu da nabrojim šest imena", rekao je Feldman o holivudskim pedofilima zlostavljačima. "Jedan od njih je i dalje moćan."

Kako kaže, nada se da će svojim filmom srušiti lanac pedofilije i doneti revoluciju u filmsku industriju, kako bi postala bezbedna za najmlađe.

On kaže da se već brine za svoju bezbednost i da je već dva puta umalo pregažen na pešačkom prelazu.

"Nije lako. Degradiran sam na svim nivoima. Puštene su glasine, izmišljane priče o meni... sve zbog onoga što znam", rekao je on.

"Pravda će biti zadovoljena, jer je ovo bitka između dobra i zla."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: