Svet 0

26.04.2024.

22:20

Nova akcija izraelske vojske: Ubijen je

U napadu Izraela u Libanu je danas ubijen važan pripadnik libanske islamističke grupe Džama islamija, bliske palestinskom Hamasu - rekli su libanski izvori i izraelska vojska.

Izvor: Beta

Nova akcija izraelske vojske: Ubijen je
Profimedia

Podeli:

Izraelska vojska kaže da je u oblasti Beka, duboko u Libanu ubila Mosava Kalafu koji je bio "terorista visokog ranga terorističke organizacije Džama Islamija koja je pripremala veliki broj terorističkih napada na Izrael" i "sarađivao je sa ogrankom terorističke organizacije Hamas u Libanu, koordinisao i vodio terorističke napade na Izrael".

U poslednje vreme se povećao intenzitet razmene vatre između proiranskog libanskog Hezbolaha i Izraela.

Izraelska vojska je danas objavila i da je jedan izraelski civil prošle noći poginuo kod libanske granice od rakete ispaljene sa juga Libana, gde vojska tvrdi da je uništila infrastrukturu Hezbolaha.

U razmeni napada Hezbolaha i Izraela od 7. oktobra poginulo je najmanje 381 osoba sa libanske strane, uglavnom borci Hezbolaha, a s druge strane granice, na severu Izraela, poginulo je 11 vojnika i devet civila.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: