- Vesti -

Bivši ljubavnici se našli posle pola veka i venčali se

On je do iznemoglosti puštao ploče u radio-stanici američke Ratne mornarice u bazi na Karibima, a ona, stanovnica ostrva, imala je brata koji je radio u toj bazi.

Izvor: Beta
Podeli
Dženifer i Stiven (Foto: Tanjug / Lynne Tseng/Rochester General Hospital via AP)
Dženifer i Stiven (Foto: Tanjug / Lynne Tseng/Rochester General Hospital via AP)

Više od pola veka pošto je brat upoznao Dženifer Mejerink i Stivena Valberta, ljubav tog razdvojenog para konačno je zapečaćena u Ročesteru, u državi Njujork, ali u ponedeljak su se venčali u bolnici u kojoj je Valbert zbog leukemije.

"Taj večni unutrašnji plamičak se pretvorio u logorsku vatru i grmi i danas", kazao je 73-godišnji Stiven, pošto su se rođaci i osoblje Opšte bolnice nagurali u njegovoj sobi kao svatovi na venčanju koje je obavio gradski matičar.

U znak poštovanja prema Elvisu, Valbert je nosio sjajno crno odelo, ljubičastu maramu i pilotske naočare za sunce. Mlada je bila u elegantnoj crnoj haljini, s ljubičastim ukrasom u kosi. Stiven, iz Čikaga, 1965. godine je bio na Trinidadu i Tobagu, gde je noću puštao muziku preko vjne radio stanice. Ali, čim se zaljubio, stigla mu je prekomanda. Svoje vojne priveske s oznakama je dao Dženifer, rekavši joj: "Draga, vratiću se jednog dana po to".

Ali, nije se vratio na ostrvo.

Izgubili su vezu, oboje se venčali s drugima i stekli porodice - Dženifer čak u Ontariju, u Kanadi, a Valbert u Viskonsinu, u SAD.

Pošto je Dženifer ostala sama zbog smrti muža, njena sestra je na Fejsbuku našla Valtera, tada već udovca.

Najpre su se dopisivali putem mejla, a potom se ponovo sreli 2015. godine. Valbert se doselio u Kanadu već marta 2016. godine.

"Shvatila sam da nikada nisam ni prestala da ga volim", rekla je 72-godišnja Dženifer.

Oktobra prošle godine je utvrdjeno da Valbert ima leukemiju. Odlučio je da se leči u Ročesteru, gde živi njegov sin.

"Još nisam odustao od sebe", rekao je Valbert kome su na lančiću oko vrata vojne oznake koje mu je Dženifer čuvala više od 50 godina. "I nikada neću odustati. Sada mi se ona vratila i to mi daje snagu da prođem kroz sve".

Vesti

"Američki san" Sirijca: Od perača sudova do kardiologa

Mladi Heval Mohamed Keli, koji je u SAD došao kao izbeglica iz Sirije, sada radi kao kardiolog u bolnici Univerziteta Emori u Atlanti, u Džordžiji, i predstavlja klasičan primer kako je neko od nule stigao do bogatstva, ali sa zanimljivim preokretom, navodi "Glas Amerike".

Vesti nedelja 25.02. 09:53 Komentara: 0

Upoznajte Nikolu Lazića - čudo od dečaka / VIDEO

Nikola Lazić, učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Janko Veselinović” u selu Mala Vranjska nedaleko od Šapca, dečak je koji mnogo zna i sve ga zanima ... I pre polaska u školu znao je sve države i glavne gradove sveta. Sada se zanima za svemir, planete, nastanak sveta i teme koje uglavnom nisu interesantne desetogodišnjacima.

Vesti subota 24.02. 21:45 Komentara: 8
strana 1 od 3705 idi na stranu