Svet 0

26.04.2024.

19:47

Veliki požar u južnoj Kaliforniji: Širi se gust dim; naređena evakuacija VIDEO

Zapalio se prazan restoran na kraju pristaništa u južnoj Kaliforniji, usled čega se gust crni dim satima širio i otežavao prilazak i intervenciju vatrogasaca koji su se s vatrom borili iz čamaca.

Izvor: Blic/AP

Veliki požar u južnoj Kaliforniji: Širi se gust dim; naređena evakuacija VIDEO
Profimedia

Podeli:

Pristanište u Oušansajdu, 64,4 kilometra severno od San Dijega, omogućava posetiocima da šetaju preko okeanskih talasa, prenosi AP.

"Vatrogasna služba Oušansajda gasi požar na pristaništu istog imena. Molimo sve građane da se klone bliže okoline", objavilo je odeljenje na društvenoj platformi Iks u četvrtak po podne.

Uzrok požara još nije poznat, dok snimci s mesta zbivanja pokazuju buktinju koja je progutala objekat.

Teška borba sa vatrenom stihijom

Prema poslednjim informacijama koje prenosi AP, požar je danas savladan oko 15 časova (po lokalnom vremenu) i vatrogasci rade na dogašivanju. Vatrogasci su prilikom gašenja razvukli crevo niz pristanište dugo 596 metara, ali su imali pomoć i od kolega iz čamaca.

Restoran je teško oštećen, ali se ne očekuje da izgori pristanište, saopšteno je iz grada.

Istorijska drvena pristaništa postoje na celoj obali Kalifornije. Mnoga su bila pogođena jakim olujama poslednjih godina, te su popravljana, jer su postala deo priobalnog pejzaža. Pristanište na kom je izbio požar otvoreno je 1987. godine, nakon što su talasi i oluje uništili ona iz 1890. i 1902. godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: