Sva lica Dejvida Bouvija (FOTO)

Dejvid Bouvi imao je stil oblačenja i način života koji je bio godinama ispred njegovog vremena. Njegovu autentičnu ličnost pratile su najneverovatnije odevne kombinacije, frizure i mit o očima različitih boja.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.01.2016.

10:27

Sva lica Dejvida Bouvija (FOTO)
Foto: Gettyimages

Vest o smrti Dejvida Bouvija samo dva dana nakon objavljivanja albuma "Blackstar" uzdrmala je svet.

Svestrani umetnik rođen je kao Dejvid Džouns 8. januara 1947. ali je promenio ime 1966. nakon što je Dejvi Džouns iz grupe The Monkees stekao slavu.
View post on imgur.com
Fotografija iz 1965. (Foto: Gettyimages)
Preminuo legendarni Dejvid Bouvi
Bouvi u svom kostimu koji je dobio naziv Anðeo smrti u The Marquee klubu u Londonu 1973.
U fazi u kojoj je u njegovom telu živeo alter ego Zigi Stardast nosio je najneverovatnije odevne kombinacije, a kosu farbao u narandžasto.
Ko je zaista Dejvid Bouvi?
Foto: Gettyimages
Nemačko zbogom Bouviju: Hvala i za rušenje Zida
Tokom poslednjeg nastupa u ulozi Zigija Stardasta 1973.
Ljudi na Tviteru nikada nisu čuli za Dejvida Bouvija
Sa suprugom Endži Bouvi, 1973. (Foto: Gettyimages)
.
Nastup na turneji Station to Station, 1976. (Foto: Gettyimages)
.
Sa Igijem Popom u Berlinu 1977. (Foto: Gettyimages)
Nakon “hladnijeg” albuma “Station to Station”, ponovo je promenio pristup preselivši se u Nemačku i objavivši album “Low” 1977. To je bila prva od njegove “Berlin Trilogy” (trilogije) na kojoj je sarađivao sa klavijaturistom Brajanom Inom.
Na Glass Spider turneji 1987. (Foto: Gettyimages)
.
U filmu Basquiat 1996. (Foto: Gettyimages)
Bouvi je bio prirodan izbor za mnoge neobične filmske uloge, a igrao je i vanzemaljca u nadrealnom filmu Nikolasa Rega “The Man Who Fell to Earth” 1976.

Kritičari su bili oduševljeni i njegovom glavnom ulogom u brodvejskom spektaklu iz 1980. “Čovek-slon”.

Bouvi je igrao i u poslednjem filmu Marlen Ditrih “Just a Gigolo” (1978), zatvorenika u Drugom svetskom ratu u “Merry Christmas Mr. Lawrence” 1983 i Pontija Pilata u Skorsezeovom “The Last Temptation of Christ” (1988). U filmu “The Prestige” iz 2006. igrao je Nikolu Teslu.
Sa suprugom Iman 1999. (Foto: Gettyimages)
U aprilu 1992. oženio se manekenkom Iman. Imaju ćerku Aleksandriju Leksi Zahru Džouns, koja je rođena u avgustu 2000.
Fotografija iz 2001. (Foto: Gettyimages)
Malo je poznato da Bouvi nije rođen sa različitom bojom očiju. On je imao stanje poznato kao anisokorija, što je medicinski izraz za zenice nejednake veličine. Naime 1962. ga je drug iz razreda udario u oko zbog svađe oko jedne devojčice i pritom noktom oštetio Dejvidovu očnu jabučicu. On je kasnije primljen u bolnicu ,gde je ustanovljeno da su pokidani mišići koji regulišu skupljanje i širenje zenice levog oka i zbog toga je imao dve operacije. Od tada ima trajno proširenu zenicu, zbog čega izgleda kao da su mu oči različite boje. Oženio se Meri Anđelom Barnet (poznatom i kao Endži Bouvi) 19. marta 1970. a kasnije su dobili sina Zouvija Bouvija (danas reditelja Dankana Džounsa).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: