Jejl dobio donaciju od 250 miliona dolara

Univerzitet Jejl dobio je od bivšeg diplomca donaciju od 250 miliona dolara, najveću u istoriji tog univerziteta.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.09.2013.

19:48

Default images

Novac je poklonio Čarls B. Džonson (Charles B. Johnson) koji je diplomirao na Jejlu u klasi iz 1954. godine. On je do prošle godine bio predsednik upravnog odbora investicionog fonda "Frenklin Risorsis" (Franklin Resources), a od prošle godine je u penziji.

Predsednik Univerziteta Jejl Piter Salovi (Peter Salovey) zahvalio je na donaciji rekavši da se radio o neverovatnoj posvećenosti i darežljivosti.

Jejlu je potrebno 500 miliona dolara za izradnju dva nova stambena bloka za buduće studente. Sa Džonsonovom donacijom i do sada skupljenim prilozima, Jejl univerzitet je na korak od ostvarenja tog cilja i sada im nedostaje 80 miliona dolara.

Proširenjem kapaciteta Jejl će biti u mogućnosti da primi za 15 odsto više studenata svake godine. Svake godine veliki broj maturanata konkuriše za Jejl, ali samo mali broj njih dobije priliku da studira na tom univerzitetu.

Tako će za 2017. godinu od 29.610 aplikanata samo 1.360 imati priliku da studira na Jejlu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: