Srbija čeka 60. LOTO milionera

Srbija očekuje 60. LOTO milionera u 77. kolu, čije će izvlačenje biti u petak 28. septembra, a glavna premija dostiže čak 2,05 miliona (2.050.000) evra.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

14:27

Default images

Ko će biti novi LOTO milioner, pitanje je koje je u Srbiji poslednjih dana jedna od glavnih tema ljubitelja igara na sreću. Popularna "sedmica“ raste iz kola u kolo, a pred 77. kolo čije će izvlačenje biti u petak 28. septembra, glavna premija dostiže neverovatnih 2.050.000 evra. Na uplatnim mestima su gužve, igrači kombinuju svoje omiljene brojeve i nadaju se da će baš oni postati, ni manje ni više nego – šezdeseti srpski LOTO milioner!

Do sada je sreću da postanu dobitnici najpoželjnije premije kod nas imalo ukupno 59 igrača iz različitih krajeva zemlje. Statistika pokazuje da su najviše sreće imali Beograđani, jer je čak 28 dobitnih listića uplaćeno u ovom gradu.

Nišlije su slavile tri puta, a po dve premije su obradovale srećnike u Užicu, Novom Sadu, Bijeljini, Pančevu i Banja Luci. Loto milioneri žive i u Kragujevcu, Bačkoj Topoli, Donjem Milanovcu, Rumi, Čačku, Trsteniku...

Rekord u visini iznosa "sedmice" i dalje drži dobitni tiket iz marta 2010. godine, koji je vlasniku iz Kanjiže doneo čak 4,8 miliona evra.

Višemilionska sedmica zabeležena je i u aprilu 2005. godine, kada je dobitnik iz Stare Pazove postao bogatiji za 3.967.626 evra, kao i u julu 2006. godine, kada je najsrećniji Beograđanin osvojio 3, 22 miliona evra.

Tri puta do sada su dobitnu kombinaciju pogodila po dva igrača, u maju 2005, martu 2007. i u februaru ove godine, pa su podelili dobitak.

Kako bi igračima ponudila više uzbuđenja, igre, zabave i šansi za dobitak, DLS je uvela i dodatne igre LOTO Joker, kao i LOTO Plus koje igračima nude dodatnu šansu za dobitak.

Od uvođenja LOTO Plus igre, pre nešto više od godinu dana, čak četiri dobitnika su ostvarila milionske dobitke. U avgustu, dva petka zaredom su bila srećna, jedan dobitniku LOTO Plus igre i drugi dobitniku Joker-a.

U Srbiji LOTO ostvaruje 60 odsto ukupnih prihoda DLS-a, od kojih se najveći deo uplaćuje u budžet za poboljšanje života građana.

Od 100 dinara koje igrač uplati za LOTO, 30 dinara ide u republički budžet, a 50 za premije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: