Život

Ponedeljak, 19.02.2018.

18:55

U ovom selu u Srbiji skijaju svi od 4 do 70 godina / VIDEO

Na padinama planine Jelice, kod Guče, duže od tri decenije postoji ski-staza, a svi meštani su odlični skijaši. Generacije đaka seoske škole učile su da skijaju na časovima fizičkog vaspitanja.

Izvor: B92

U ovom selu u Srbiji skijaju svi od 4 do 70 godina / VIDEO

Najmlađi skijaš u selu Kaona ima samo četiri godine, a najstariji Mićo - punih 70. U ovom selu skijanje je ubedljivo najpopularniji sport.

A sve je počelo 1982. godine, kada je nastavnik fizičkog Miloš Milićević stigao u seosku školu. Svoje đake učio je tehnikama skijanja.

Krajem osamdesetih, nastavnik je sa svojim učenicma napravio i žičaru, koje je još uvek u upotrebi.

Kaona već 15 godina ima i svoj skijaški klub, čiji članovi postižu zapažene rezultate. A sve što znaju, naučili su na seoskoj stazi dugoj samo 150 metara.

Opširniju priču pogledajte u prilogu televizije O2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: