Kako je jedan pas spasao svojoj trudnoj vlasnici život

Jedan dokaz kako psi zaista mogu da nanjuše da nešto nije u redu sa zdravljem njihovih vlasnika.

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2017.

18:30

Default images

Bilo je slučajeva kada su znali da njihovi vlasnici imaju rak čak i pre lekarske dijagnoze.

U takvim situacijama psi promene ponašanje pokušavajući da upozore vlasnika da nešto nije kako treba.

Isto se dogodilo i trudnoj Alanji Butler iz Velike Britanije krajem 2015. godine. Njen pas Keola, inače vrste američka akita, odjednom je počeo da se ponaša čudno.

Takvo čudno ponašanje pojavilo se nakon što je Alanji počela da oseća bol u donjem delu leđa. Mislila je da je to zbog deteta koje se u njoj razvija. Bol je bio vrlo jak, pa je rešila da poseti doktora, koji je to protumačio kao nuspojavu trudnoće.

"Kada su me lekari poslali kući i rekli da to nije ništa ozbiljno i da ne brinem, Keola je samo sedio i zurio u mene s toliko pažnje da me to zaista uplašilo. Objavila sam na Fejsbuku fotografiju kako to radi i našalila se. Moji prijatelji su počeli da mi sugerišu da to moram da shvatim ozbiljno", prisetila se ova žena.

Kako je vreme prolazilo, pas se sve više i više ponašao tako - zurio je u nju, gurao je, cvilio. Postajao je jako uznemiren kada bi Alanja otišla na posao. Napokon, ona i njen suprug Riki shvatili su da pas pokušava da im kaže nešto ozbiljno.

Alanja se ponovo obratila lekaru, nakon čega su je hitno prebacili na odeljenje intenzivne nege. Ispostavilo se da ju je vrlo malo vremena delilo od smrti, jer je imala opasnu i vrlo retku infekciju oba bubrega. Zbog toga je i trpela jake bolove u leđima. Lekari su je spasili u poslednjem trenutku.

"Budući da se to toliko dugo nije lečilo, bio je to jedan od najgorih slučajeva koje su lekari ikada videli. Rekli su mi da tada nisam došla u bolnicu, umrla bih i ja i moj nerođeni sin", ispričala je kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: