Japanci traže hitnu dozvolu za upotrebu pilule protiv kovida: Značajno efikasna

Japanski premijer Fumio Kišida rekao je u ponedeljak da će vlada razmotriti davanje uslovnog, ranog odobrenja piluli za kovid, koju je razvila kompanija Shionogi & Co. Ltd.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.02.2022.

12:27

Japanci traže hitnu dozvolu za upotrebu pilule protiv kovida: Značajno efikasna
Foto:EPA/KHALED ELFIQI

Ako klinička ispitivanja potvrde sigurnost i efikasnost leka, "želeli bismo da to odmah razmotrimo", rekao je Kišida na sastanku parlamentarnog odbora koji je prenosila televizija.

Šionogi je zasebno izvestio da su novi rezultati tekućeg kliničkog ispitivanja leka, poznatog kao S-217622, ​​pokazali "značajnu razliku" u antivirusnom efektu u poređenju sa placebom, kao i poboljšanje simptoma.

Izvršni direktor Isao Teširogi rekao je novinarima da bi kompanija mogla da se prijavi za rano odobrenje leka već sledeće nedelje i da je u stanju da isporuči milion doza do kraja marta.

List Mainichi je ranije objavio da Japan razmatra da dozvoli Šionogiju da prodaje antivirusne oralne tablete već ovog proleća nakon što je farmaceutskoj kompaniji dao specijalnu dozvolu da preskoči završnu fazu kliničkog ispitivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: