Planirate da smršate? Evo nekoliko korisnih saveta

Ukoliko želite da skinete kilograme, trebalo bi da budete svesni toga da to najčešće ne dolazi "samo od sebe", već je obično potrebna gvozdena disciplina. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći u tome.

Zdravlje

Izvor: B92, pinkvilla

Nedelja, 28.06.2020.

14:25

Planirate da smršate? Evo nekoliko korisnih saveta
Foto: Depositphotos, wertinio

Najbolje je da za početak postavite neke osnovne smernice. Nije u pitanju ništa revolucionarno, već više stvari koje bi trebalo da vam služe kao polazne tačke, a to su zdrava dijeta, redovna vežba i smanjen stres. Međutim, osim ove tri stvari, postoji i nekoliko trikova koje možete da uradite kako biste sebi olakšali život, a koji vam mogu preći u svakodnevne navike. Prema rezultatima istraživanja sprovedenog na Univerzitetu u Floridi, proteinski šejkovi, ukoliko ih pijete uveče, mogu da pomognu pri mršavljenju. Istraživanje je pokazalo da osobe koje piju proteinske šejkove do sat vremena pred spavanje imaju bolji metabolizam i niži krvni pritisak.

Korišćenjem mobilnog telefona pre nego što zaspite, izlažete se, zapravo, svetlu koje remeti vaš san. Ako ne spavate dovoljno dobro, onda ni vaše telo i metabolizam ne mogu da se oporave od dnevnih "poslova". Najbolje je da, kada spavate, potpuno zamračite sobu, uključujući i svetla koja dolaze spolja. Uveče isplanirajte šta ćete doručkovati. Tako ćete izbeći da pojedete "bilo šta", samo zato što ste gladni i mrsko vam je da spremate obrok. Pokušajte da se budite svakoga jutra u isto, ili bar približno isto vreme. Osim toga, naučno je dokazano da je bolje da spavate u rashlađenoj prostoriji - rezultati istraživanja pokazuju da osobe koje su spavale u prostorijama na 18 stepeni Celzijusa imaju bolje rezultate u mršavljenju od onih koji su spavali u porostorijama gde je temperatura 23 stepena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: