Muče vas sinusi? Isprobajte kinesku metodu koja ublažava tegobe

Ako vas zabole sinusi, probajte tehniku od 6 minuta koja smanjuje bol i tegobe - pritisnite dve tačke na licu, isprobajte akupresuru.

Izvor: sensa.hr
Podeli
Shutterstock/Dragana Gordic
Shutterstock/Dragana Gordic

Problemi sa sinusima mogu biti izuzetno bolni i praćeni neprijatnim simptomima i osećajima, posebno kada su povezani sa alergijom. Kako biste ublažili bol, možete isprobati akupresuru, drevnu kinesku metodu koja je stara oko 2.000 godina. Akupresura se zasniva na pritisku određenih tačaka na telu ili licu, a u ovom slučaju pomaže u ublažavanju simptomaalergija kao što su bol u sinusima, pritisak, kongestija, povraćanje i jake glavobolje. Akupresura se može primenjivati uz lekove koje su vam prepisane od strane lekara.

Praksa akupresure se zasniva na tome da dodirom određenih tačaka podstiče se cirkulacija pozitivne Ki energije koja teče kroz 14 meridijana u telu. Donosimo vam metodu akupresure od 6 minuta koja može pomoći da se rešite tegoba uzrokovanim začepljenim sinusima. Kako izvesti tehniku akupresure za bol u sinusima od 6 minuta?

Postoje dva mesta na licu gde možete da primenite nežan, ali čvrst pritisak. Prvi korak uključuje korišćenje kažiprsta obe ruke sa kojima treba da pritisnete početak nosa, prostor između obrva. Nakon toga pritisnite početak svake obrve, tako da se oslobodite pritiska na čelu. Držite obe tačke po tri minuta, za brze rezultate. Gde se nalaze sinusi u telu?

U vašoj glavi postoje četiri para sinusnih šupljina, povezanih uskim prolazima. Sinusi proizvode tanku sluz koja se odliva iz nosa. Pomaže u održavanju nosnog prolaza čistim i sprečava bakterije. Međutim, zbog alergija i infekcija, prolazi se blokiraju što uzrokuje začepljenje sinusa. Pored akuprsure, kod bolova uzrokovanim začepljenjem sinusa, mogu pomoći sledeći prirodni lekovi:

Inhaliranje nad parom - Suv vazduh i sinusi povećavaju pritisak i izazivaju glavobolje i migrene. Inhaliranje nad parom dodaje potrebnu vazduh i podstiče odčepljenje sinusa. Zagrejte vodu do ključanja, a zatim stavite peškir na glavu, pa polako primičite glavu ka posudi sa vodom, ali držite udaljenost od 15 centimentara kako se ne biste opekli. Ne forsirajte se, već budite izloženi pari koliko vam prija. U vodu možete ubaciti i biljke poput bosiljka, majčine dušice ili morsku so.

Ispiranje fiziološkim rastvorom - Još jedan uobičajeni tretman za sinusni pritisak i začešljenje je ispiranje fiziološkim rastvorom.

Kvalitet sna - Dobar san pomaže telu da se izleči.Prema zdravstvenim stručnjacima, kada ste odmorni, vaše telo može proizvesti više belih krvnih zrnaca neophodnih za napad na viruse i druge bakterije.

Hidratacija - Neophodno je da kopnzumirate dovoljno vode i hidrirate se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu