Psiholog o pomami za Crnim petkom: "Kupci umorni od situacije požurili da se počaste" VIDEO

Iako je nedelja, još uvek smo u crnom petku. I trgovinski, ali i epidemiološki. Redovi ispred poznatih modnih lanaca izazvali su brojne komentare u javnosti, a psiholog Jelena Milošević tvrdi da je deo populacije prilično umoran i da su tolike gužve nastale zato što su žargonski rečeno, došli da sebe počaste, da se obraduju kupovinom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

"Drugi deo njih se umorio, pa žele da stvari vrate u normalu kakve su bile prošle godine kada su išli u kupovinu. Ima tu i onog dela populacije koji ne veruje da koronavirus postoji", smatra Milošević.

"Ovo je period visoke frustracije koja se javlja onda kada nismo u mogućnosti da ostvarimo ono što želimo, a to već traje godinu dana, koja u kombinaciji sa različitim informacijama dovode do toga da je neko ljut, neko je uplašen, neko je anksiozan. Kad sve to imate na jednom mestu, nisu neočekivani ovakvi događaji".

Psiholog kaže da su joj se u početku ljudi javljali zbog straha od bolesti, a sada već zbog straha za egzistenciju jer su mnogi ostali bez posla. Mnogi su usamljeniji nego inae zbog preporuka da se ne viđaju sa drugima.

"U kriznim vremenima isplivaju svi oni problemi koji su inače tipični za nekog, samo sada isplivaju jače".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu