Povrće svaki dan na tanjiru? Evo zašto je to važno

Da bi se predočio značaj povrća i važnost zdravije ishrane, učenicima OŠ Učitelj Tasa u Nišu priređene su edukativne radionice. Oni su na zabavan način učili o tome zašto je važno da se povrće svaki dan nađe na tanjiru.

Izvor: KCN
Podeli
Foto: TV KCN
Foto: TV KCN

Učenici OŠ "Učitelj Tasa" u Nišu imali su priliku da saznaju koje povrće bi trebalo da se jede da bi imunitet bio jak, da bi vid bio dobar, a srce izdržljivo. Osnovci su kroz pažljivo osmišljene igre i aktivacije otkrili šta sve povrće može da promeni u njihovom životu i kako da im povrće postane jedna od obaveznih, ali i omiljenih namirnica.

"Ovo je jedan lep edukativni program za decu. Ona uče o zdravoj ishrani, šta znači povrće i koliko je ono bitno za vođenje zdravog života. Naši učenici su oduševljeni’’, izjavila je direktorka škole Radmila Krstić, prenosi KCN.

Edukativni program predstavljen je učenicima prvog razreda iz svih pet odeljenja. Kažu da su se zabavili, ali i naučili puno o zdravoj ishrani.

"Video sam i čuo da treba da se hranimo zdravo i da jedemo povrće."

"Dopalo mi se što su me učili o povrću. Najviše volim da jedem šargarepu i brokoli, rekla si učenici prvog razreda."

Svesni da je u periodu razvoja i odrastanja dece voće i povrće veoma važno, nastavnim planom i programom predviđene su razne aktivnosti vezane za zdravu ishranu.

"Mi se svakako brinemo o ishrani učenika na više načina. Kuhinja postoji, ali to nije jedini način Kuhinja ‘Pčelica’ doprema hranu za učenike prvog i drugog razreda koji su u produženom boravku škole, Međutim, mi i kroz nastavu, kroz sadržaj fizičke kulture imamo časove koji su baš posvećeni zdravoj ishrani gde govorimo o temi koja je aktivna na ovoj edukativnoj radionici", kazala je učiteljica prvog razreda Snežana Krstić.

Organizovanjem radionica i dodelom bedževa OŠ ‘’Učitelj Tasa’’ pokazuje da često brine o zdravoj ishrani svojih učenika. Ovu obrazovnu ustanovu pohađa više od 1000 đaka, od kojih je 125 učenika prvog razreda.

strana 1 od 6 idi na stranu