Tehnopolis

Sreda, 09.08.2023.

18:30

Ovako izgledaju USB-C konektori na iPhone 15 modelima FOTO

Sve smo bliži predstavljanju iPhone 15 serije, pa tako iz dana u dan dobijamo sve više informacija o njoj. Sada je na internetu osvanula fotografija koja prikazuju USB-C konektore za iPhone 15 modele.

Izvor: Bajtbox

Ovako izgledaju USB-C konektori na iPhone 15 modelima FOTO
Foto: charnsitr / Shutterstock.com

iPhone 15 serija stići će s nekoliko velikih promena, a sigurno je jedna od najvećih zapravo promena priključka za punjenje.

Tako će iPhonei konačno dobiti dugo iščekivani USB-C priključak, i to zahvaljujući novim pravilima Evropske unije, koja propisuju da svi proizvođači pametnih telefona koji svoje telefone prodaju na tržištu EU, do 2024. godine moraju svoje uređaje da isporučuju sa jedinstvenim USB-C priključkom.

Korisnik Twittera @lipilipsi objavio je na svom profilu fotografiju koja prikazuje konektor punjenja za iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Plus i iPhone 15. Na osnovu prethodnih glasina, očekuje se da će iPhone 15 i iPhone 15 Plus stići sa USB 2.0 konektorima koji će nuditi iste brzine prenosa podataka od 480 Mbps i brzinu punjenja od 20W kao i Lighting priključak. S druge strane, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro dobiće USB 3.2 konektore, što će značiti primetno veće brzine punjenja na iPhoneu još od 2012. godine. Međutim, postoji mogućnost da Apple na neki način "izigra" pravilo Evropske unije. Naime, još početkom godine pojavile su se informacija da kompanija iz Kupertina planira da koristi prilagođeni USB-Type C priključak.

Zapravo, radi se o tome da će Apple u njega ugraditi mogućnost autentifikacije. Nejasno je da li bi implementiranje ovog sistema imalo posledice u pogledu funkcionalnosti kablova koji nisu Appleovi, u smislu brzine punjenje itd. U svakom slučaju, ako do ovoga i dođe, očekuje se reakcija organa Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: