Tehnopolis

Subota, 04.11.2023.

11:05

Grok – Maskov odgovor na ChatGPT

Kompanija Ilona Muska, xAI, kreira sopstvenu verziju ChatGPT-a, sudeći prema Maskovim objavama na Twitteru.

Izvor: B92, Tech Crunch

Grok – Maskov odgovor na ChatGPT
Foto: EPA/CARINA JOHANSEN

Ovaj model nazvan je Grok, a omogućeno mu je da odgovara na niz pitanja različitih tema, verovatno se oslanjajući na bazu znanja sličnu onoj koja se koristi za obuku ChatGPT-a i drugih sličnih programa.

Grok koristi "pristup informacijama u realnom vremenu", rekao je Mask, a isto kao i ChatGPT, i ovaj model ima mogućnosti pretraživanja interneta.

Mssk je nagovestio da će Grok odbiti da odgovori na neka pitanja osetljive prirode, poput toga "kako napraviti kokain". Sudeći po onome što je do sada objavljeno, model odgovara na to konkretno pitanje malo iritantnije od ChatGPT-a, ali je rečeno da je "dizajniran da ubaci malo više humora u svojim odgovorima".

Šef Twittera je rekao da će Grok biti dostupan "određenoj grupi korisnika" od danas, 4. novembra, ali je kasnije dodao da svi koji imaju Premium Plus plan, koji košta 16 dolara mesečno, dobijaju pristup Groku "kada izađe iz rane beta verzije".

Grok je najavljen u julu ove godine, a Mask je tada rekao da želi da "napravi AI kako bi se razumela prava priroda univerzuma".

Samu xAI Kompaniju predvodi Mask, ali su tu i veterani iz institucija kao što su DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla i Univerzitet u Torontu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: