Zakupili prostor u najpoznatijim svetskim novinama: "Suprotstavljamo se kompaniji Apple"

Facebook i Apple često kritikuju jedni druge zbog politike o privatnosti korisnika. U ovoj "raspravi", Facebook je odlučio da se posluži nešto tradicionalnijim sredstvom - zakupili su prostor u novinama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 17.12.2020.

11:15

Zakupili prostor u najpoznatijim svetskim novinama:
Foto: EPA-EFE, PHILIPP GUELLAND

Baš tako, dobro ste pročitali.

Kompanija Facebook zakupila je prostor predviđen za oglase u novinama kao što su New York Times, Washington Post i Wall Street Journal, kako bi poslala poruku o promenama u politici privatnosti koje Apple uvodi.

Radi se o tome da će, zbog spomenute promene, kompanije kao što je Facebook teže ciljati korisnike oglasima. Programeri će morati da zatraže od iOS 14 korisnika dozvolu za prikupljanje podataka i praćenje putem mobilnih aplikacija i internet-stranica, prenosi portal The Verge.

Apple je planirao da primeni ove promene još kada je iOS 14 izašao u septembru, ali je odložio njihovo sprovođenje do početka sledeće godine. Ovo će uticati na način na koji Facebook posluje i šalje reklame, jer je veća verovatnoća da će korisnici odbiti zahtev za praćenje.

Facebook tvrdi da će ove promene biti "poražavajuće za mala preduzeća" koja se oslanjaju na njegovu oglasnu mrežu za generisanje prodaje. Novinski oglasi usmeravaju mala preduzeća na posebnu internet stranicu koji je Facebook napravio, gde vlasnici ovih preduzeća govore o promenama koje Apple uvodi.

"Mala preduzeća zaslužuju da ih neko čuje. Shvatamo vašu zabrinutost i podržavamo vas", deo je teksta koji nosi naslov "Suprotstavljamo se kompaniji Apple zbog svih malih preduzeća".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: