Razr na testu izdržljivosti; Motorola: Test nije adekvatan

Od kada su se preklopni telefoni pojavili na tržištu najveća bojazan korisnika, ali i proizvođača je koliko su ti telefoni izdržljivi u realnim uslovima rada. To je verovatno i jedan od razloga (pored visoke cene), zašto se kupci još uvek prilično uzdržavaju kupovine nekog takvog modela.

Tehnopolis

Izvor: B92, PCPress

Nedelja, 09.02.2020.

16:50

Default images

CNET je zato napravio test izdržljivosti za upravo objavljeni Motorola Razr preklopni telefon. Telefon je postavljen u mašinu nazvanu Foldbot koji je proizvela kompanija SquareTrade.

Studija koje je napravljena 2017. godine pokazala je da Amerikanci prosečno proveravaju svoj telefon 80 puta na dan. Ako bi se Razr toliko puta otvorio svakog dana, korisnici bi mogli da očekuju da će se prvi problemi pojaviti otprilike godinu dana nakon kupovine uređaja.

Moramo da naglasimo da je Foldbot napravljen da bi se testirao Samsung Galaxy Fold. Tada je on testiran ukupno 14 časova i izdržao je 119.380 preklopa. Uređaj je modifikovan da radi sa Motorola Razr telefonom, a cilj je bio da se dostigne 100.000 preklopa. Međutim, nakon što su se pojavili problemi sa mehanizmom preklopa test je prekinut nakon četiri časa i 27.000 iteracija. Moramo da naglasimo da do tog trenutka nije bilo nikakvih problema sa ekranom Motorola Razr telefona, već da je problem mehaničke prirode.

Motorola: SquareTrade FoldBot nije kompatibilan sa sistemom koji ima Razr

Kako za B92 kažu u kompaniji Motorola, "sa ovim testiranjem postoji problem jer sama mašina nije dizajnirana za testiranje ovog modela, tačnije, načina na koji se to obavlja nije kompatibilan sa sistemom koji ima Razr i samim tim, rezultati nisu verodostojni". Embed from Getty Images "Samim tim, svaki test koji koristi ovu mašinu će koristiti neadekvatnu količinu pritiska na specijalan sistem šarki i neće dozvoliti telefonu da se otvara i zatvara onako kako je planirano i dizajnirano, a dobijeni rezultati neće biti tačni", navode i dodaju da je Motorola Razr "jedinstven uređaj sa specijalnim sistemom preklapanja ekrana koji nije prisutan ni na jednom drugom telefonu".

Kompanija je, takođe, priložila i video testiranja izdržljivosti modela Razr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: